Вкусен чай приготвиха експерти на ДПП „Странджа” за малките ученици на СУ „В. Левски” – гр. Малко Търново

401586501_744300511069340_7501623652960220991_n

Вкусен чай в хладната есен на Странджа опитаха днес третокласниците и четвъртокласниците от СУ „Васил Левски” в Малко Търново. Той им беше приготвен от директора на ДПП „Странджа” към Изпълнителната агенция по горите инж. Румяна Цвяткова. Преди това тя говори пред подрастващите за полезните и вкусни странджански билки. Коя от тях лекува и какво, коя укрепва имунната ни система, коя ни стимулира да бъдем здрави и добър ум, с кои от билките стават манджите по-вкусни, а чайовете – ароматни и полезни.

Преди да започне „чаената церемония” учениците разпознаваха странджанските популярни билки, присъствали в бита на хората от столетия. Всеки един от тях беше донесъл от дома си билки, които са събирали самите те и техните родители.

Срещата между възпитаниците на СУ „Васил Левски” и парковата дирекция, споена с ароматен чай и странджански мед приключи с подарък. Всеки един ученик получи образователна книжка от ДПП „Странджа”, в която има всичко за територията на Парка – флора, фауна и още странджански прелести, които да събудят у децата любов и грижа за природата, с която Бог ни е дарил.