150 Години – Безсмъртие

DSC00217

Има дни, в които думите са безсилни – тогава свеждаме глави и отдаваме необходимата почит на заслужилите герои. Отново е 19 февруари и притихнали отдаваме почит пред величието, силата и стоицизма на Васил Иванов Кунчев – Левски, за когото революционната дейност се превръща в духовно дело, посветено на свободата на Отечеството.

150 години България се прекланя с признателност към делото и живота на Апостола на свободата. В нашата нова история няма такава личност, която да е останала незасегната от бурите на политическия и обществения живот, която така да респектира и вълнува нацията. Във всяко българско сърце живее споменът за него – Апостола, неуловимия Дякон, мъжът с най-чиста душа. Всяко дете започва да учи българската история с неговото име – символ на безгранична обич към род и Родина. Левски се роди и живя в свят, в който доброто и лошото, страхът и надеждите, успехите и провалите, старото и модерното си съжителстваха. Свят, в който желанието за промяна беше много силно.

Левски ще бъде жив в сърцата на всеки един от нас, докато я има България. А България ще пребъде, ще я има вечно. И точно Вие, драги ученици, ще градите утрешния ден – с увереността и моралната сила на Левски, с неизменната му харизма. Но днес трябва да залягате над книгите, да овладявате познанието, до поливате пот в залите и спортните терени, да следвате мъдрите съвети на учителите си.

Помнете – всичко зависи от всички нас, от нашите собствени ръце!

         Скъпи ученици, Вие сте надеждата и бъдещето!

Пожелавам Ви да бъдете добри хора, да успявате със знания и умения и навсякъде, където и да се намирате, да сте горди, че сте възпитаници на СУ „Васил Левски“.

Бъдете здрави, целеустремени, покорявайте нови житейски, образователни и спортни върхове!

Уважаеми учители, на днешния празничен ден искам да поднеса уважението си към Вас, хората, които с вдъхновение, отговорност и търпение възпитавате и изграждате децата на България. Желая Ви здраве, силен дух и воля да вървите всеотдайно напред по пътя на духовността. Продължавайте с делото си да пишете историята на СУ „Васил Левски“

Честит празник!